Siirry sisältöön

Lehtiartikkelit

Uudet kansalliset suositukset suomenruotsalaisten lasten kognitiivisiin tutkimuksiin

Vähemmistöryhmiltä puuttuu pääsääntöisesti omat kognitiivisten tutkimusten testiversiot normeineen, mikä pätee myös suomenruotsalaisiin. Nyt suomenruotsalaisten lasten kognitiivisiin tutkimuksiin on laadittu uudet kansalliset suositukset.

Hur presterar finlandssvenska barn i kognitiva test? Nya riktlinjer för utredningar publicerade 

Utredningar av finlandssvenska barn är utmanande, eftersom normer för den finlandssvenska minoriteten saknas för de flesta kognitiva test som psykologer använder. Nu finns det nya riktlinjer för utredningar.

De svenskspråkiga psykologernas kämpe

Crister Eriksson är psykolog, psykoterapeut och ordförande för Ålands psykologförening.

Ruotsinkielisten psykologien asialla

Crister Eriksson on psykologi, psykoterapeutti ja Ahvenanmaan psykologiyhdistyksen puheenjohtaja.

Kognitiivisen psykologian tutkijat koolla Portossa

Tutkijat eri puolilta Eurooppaa ja maailmaa kokoontuivat syyskuun alussa kognitiivisen psykologian konferenssiin Portugaliin. Muistin toiminnassa, kielessä ja toiminnanohjauksessa riittää edelleen ihmeteltävää. Välillä tutkijoita hämmentävät myös heidän omat tutkimusvälineensä.

Asiakastutkimus tarvitsee psykologeja

Asiakastutkimusta tehdään silloin, kun yritys vaikkapa uudistaa strategiaansa, kartoittaa uusia aluevaltauksia tai haluaa kirkastaa brändiään. Liian usein homma kuitenkin menee pieleen: tutkitaan väärää asiaa, väärin menetelmin tai unohdetaan analyysi. Alalla on huutava pula psykologeista, väittää aiheesta kirjan kirjoittanut Perttu Pöyhönen.

Pakolaisleirissä asuvat äidit ja nuoret saivat apua 
Psykologiliiton rahoittamassa hankkeessa

Psykologiliitto tuki palestiinalaisten sosiaalityöntekijöiden työtä Libanonissa kymmenen kuukauden ajan. Liiton tuella sosiaalityöntekijät onnistuivat parantamaan pakolaisleirissä asuvien äitien hyvinvointia sekä suhdetta lastensa kanssa.

Älä EMMI, ole osa ratkaisua!

  ELÄMÄN VUOKSI (TOIM. KOTIAHO, YLIKULJU, HYTÖNEN JA KUUSIAHO) INTO 2023.

Tekoäly ja psykologia – vallankumouksellinen liitto?

Tekoäly on vallankumouksellinen voima, joka on jo muuttanut monia aloja. Nyt se on valmis tekemään merkittäviä läpimurtoja psykologian kentällä. Tekoäly ei poista tarvetta inhimilliselle läsnäololle ja empatialle, mutta se voi vapauttaa psykologin resursseja. Miten tekoälyn käyttöönotto vaikuttaa psykologien koulutukseen ja ammatilliseen kehitykseen ja mitä tulevaisuuden psykologiset tekoälyavusteiset menetelmät voisivat olla?

Pilkkakirves

Meidän ajassamme tuntuu, että häpeä on ikuista, sitä ei voi sovittaa, pilkkakirveen leima säilyy niin ihossa kuin sydämessä hautaan saakka. Olisiko meillä opittavaa vanhasta papin ohjeesta? kysyy Helsingin piispa Teemu Laajasalo Psykologi-lehden vieraskolumnissa.

Psykologinen sopimus on tärkeä työkalu

Miten osaisin kommunikoida toiselle ihmiselle sen, mihin voin lupautua ja sitoutua ja mitä odotan vastavuoroisesti häneltä? Psykologinen sopimus on tärkeä työkalu, joka kannattaa lausua ääneen. Psykologi Anu Aromäki-Stratos pohtii kolumnissaan ihmisten välistä vuorovaikutusta.

Mihin katosi keskittymiskyky?

KADONNUT KESKITTYMISKYKY. JOHANN HARI, SUOM. TIMO KORPPI. BAZAR 2023

Näytä kaikki listana