Siirry sisältöön

Lehtiartikkelit

Tervehdys Defenssiltä – Oulun uusilta psykologian opiskelijoilta

Mitä saadaan, kun yhdistetään Oulun yliopiston uusi tutkinto-ohjelma sekä vajaa 40 tuoretta ja innokasta psykologian fuksia, joilla on olematon kokemus järjestötoiminnasta, mutta motivaatiota sitäkin enemmän? Yhteen hiileen puhaltamisesta syntyi alkutalven pimeinä hetkinä Oulun yliopiston psykologian opiskelijoiden ainejärjestö Defenssi ry.  

Ammattineuvontaa ja tiedolla vaikuttamista

Psykologiliiton koordinaattorina on aloittanut PsM Laura Nenonen. Koordinaattorin työtä on mm. jäsenten ammattineuvonta, toimielinten koordinointi sekä edunvalvontatyön tiedonhallinta ja tiedontuotanto. Tehtävä on uusi, ja työnkuva muotoutuu tarpeen mukaan.

Mielen tila

Kirjailija Petri Tamminen kirjoitti psykologeille esseen mielen tiloista ja nenäliinoista.

Myönteisen uteliaisuuden voima

UTELIAISUUDEN TAITO – KUN OPPIMINEN ON TIETÄMISTÄ TÄRKEÄMPÄÄ. Hanna Siefen, Tuuma-Kustannus 2021, 178 s.

Piirros, jossa kädet tiputtamassa vaalilippuja uurnaan.

Mitä aluevaaleissa luvataan mielenterveydelle?

Aluevaaleista puhutaan mielenterveysvaaleina. Mutta mitä mielenterveydestä oikeastaan puolueiden vaalipuheissa sanotaan?

Henkilökuva Vesa Nevalainen

Yhteiskuntamme vihaa lapsia

Lapset eivät erityisemmin tarvitse diagnosoimista, hoitoon ohjaamista tai vouhottamista. Toki joskus myös noita kahta ensimmäistä. Lapset tarvitsevat rakkautta, luottamusta ja aitoa välittämistä.

Käyttäytymistiede auttaa pandemian hallinnassa

Pitkittynyt pandemiaepidemia tarvitsee viranomaisilta uudenlaista ajattelua ja viestintää. Siksi mukaan suunnitteluun on kutsuttu myös käyttäytymistieteiden asiantuntijoita eli psykologeja. Maarit Lassander on yksi heistä, jotka tuovat päätöksentekoon ja politiikkaan ymmärrystä ihmismielen toiminnasta.

Erikoistuisinko?

Erikoispsykologikoulutus on psykologian maisterin tutkinnon pohjalta suoritettava maksullinen erikoistumiskoulutus. Se ei johda tutkintoon, mutta tuottaa erikoisosaamista ja pätevyyden toimia vaativissa asiantuntijatehtävissä psykologian erikoisaloilla. Koulutus toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työnantajien kanssa.

Suorituskykyyn buustia ilman suorituksia

SUORITUSKYVYN SALAISUUS. VIREYSTILAN SÄÄTELYN AVULLA HUIPPUTULOKSIIN. Hanna Markuksela, Tammi 2021, 301 s.

Lasten ja nuorten erikoispsykologikoulutus tuo osaamista työelämän tarpeisiin

Lasten ja nuorten psykologian erityisosaamista tarvitaan kouluissa ja päiväkodeissa sekä erityisesti perheiden tukemisessa.

Terapeuttinen valta – pitääkö olla huolissaan?

TERAPEUTTINEN VALTA – ONNELLISUUDEN JA HYVINVOINNIN JÄNNITTEITÄ 2000-LUVUN SUOMESSA. Kristiina Brunila, Esko Harni, Antti Saari & Hanna Ylöstalo (toim.). Vastapaino 2021.

Henkilökuva Vesa Nevalainen

Psykologian insinöörit

Jaahas. Aalto-yliopisto alkaa näköjään kouluttaa psykologiaan erikoistuneita insinöörejä. Tähän mennessähän kaikki on mennyt ihan toisin päin, eli psykologiasta on kissojen ja koirien kanssa yritetty vääntää eksaktia luonnontiedettä.

Näytä kaikki listana