Siirry sisältöön

VIERASBLOGI

Petomaista

Lehtitietojen mukaan hän muuten omistaa muistaakseni 124 turkisfirman osaketta. Lihansyönti on varmasti julmaa ja syntiä, mutta onhan se herranen aika eri juttu kuin turkikset. Jokainen osaa ostaa kaupasta normaalin untuvatakin, ei sen takia tarvitse eläimiä rääkätä ja myöhemmin tappaa. Ruokaa tarvitsee jokainen; syömättä ei voi olla paria viikkoa kauempaa kukaan. Toki voidaan pohtia, tappaako ruokansa eteen eläimiä vai viattomia kasveja (joilla niilläkin on tutkimusten mukaan tunne-elämää).

Miksi ihmiset yhä käyttävät turkiksia? Saako niiden avulla todella lämpöä ja rakkautta? Vai symboloiko turkispuuhka sitä, että ihminen on pedoista suurin ja hän on taas kerran alistanut pikkupetoja rautasaappaansa alle? Kenen petomaisuutta yritämme tällä tukahduttaa – kettujen ja minkkien vaiko omaamme? Parantaako turkisstoola varhaisen vuorovaikutuksen häiriöitä tai narsistista loukkaantumista?

Miksi ihmiskunta yhä vaan opettaa lapsilleen, että pedot kuten kissat ja ketut ovat pahoja? Vaikka ne syövät haitallisia eläimiä kuten kaneja, hiiriä ja lintuja?

Saduissa hiiri on kuitenkin se, joka vetää aina pidemmän korren ja kissa jää nuolemaan käpäliään. Ovela veli Kani jekuttaa kerta toisensa jälkeen kettua, jolla valuu nälän kuola suusta.

Oikeastihan lapset pitäisi opettaa vihaamaan noita satujen sankareita. Nälänhätää tuskin olisi maailmassa, jos hiirieläimet eivät söisi ja saastuttaisi suurta osaa sadosta joka vuosi. Kanit ja jänikset – no, miltä tuntuu, kun kasvatatte rakkaudella omenapuuta, ja sitten nuo perkeleet tulevat ja syövät sen hengiltä? Ja Bambi – suloinen suolähdesilmäinen peura. Se syö kuulkaa tulppaaninmukuloista alkaen ihan kaiken.

Se on kyllä totta, että kissa saattaa aikansa kuluksi popsia suuhunsa myös muutaman pikkulinnun. Mutta harva tietää, että esimerkiksi suloinen talitintti on navetassa hirmuinen peto joka raatelee lehmien utareet siihen kuntoon, että maanviljelijällä ei ole muuta keinoa kuin laittaa Mansikki tuonelan valtakuntaan. Ja jos linnuista puhutaan, niin kuinka moni tietää, että esimerkiksi Kyproksessa pyydystetään vuosittain suuri osa muuttolinnuista liimaverkkoihin? Osa syödään, osa kuolee verkkoon ja loput tapetaan ”arvottomina” ihan muuten vaan.

Ihminen on pedoista pahin, mutta jostain syystä haluamme idealisoida niitä eläimiä, jotka eniten tuhoavat satoamme ja muuta ruokaamme. Edelleen epäilen, että näin toimimalla yritämme vain peitellä omaa petomaisuuttamme. Ihminen on hitto ihan kaikille susi.

Minusta on järkyttävää, että edes nykyinen hallitus ei saanut laitettua turkistarhaukselle stoppia. Täällä saa näköjään aina vaan laulaa, tanssia ja turkistarhata kuka vaan ja missä vaan.

Ai niin. Omistan muutamia Olvin osakkeita, mutta haluan korostaa sitä, että Olvin tuotteiden nauttimisessa ei ole mitään sen pahempaa kuin lihansyönnissäkään. Muistaakseni omistan myös Koneen osakkeita, mutta vakuutan että niitten omistamisessa ei ole mitään sen pahempaa kuin patongin mussuttamisessa hississä.

Kirjoittaja on kirjoittanut tämän kuten kaikki muutkin bloginsa yksityishenkilönä, joka pohtii yhteiskunnan ja elämän koukeroita muuttuvassa maailmassa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä