Siirry sisältöön

OPISKELIJAELÄMÄÄ

Toiminnan kärjessä yhteisöllisyys

Näihin huoliin toiminnan kärki suuntautuu edelleenkin. Yhteisöllisyyden vahvistaminen nousi tärkeäksi teemaksi viime syksynä, kun määrittelimme ainejärjestömme Stimuluksen uutta strategiaa ja arvoja. Yhtenä keskeisimmistä tavoitteista on pyrkiä vahvistamaan vuosikurssit ylittävää ainejärjestömme sisäistä koheesiota.

Se, mikä tällä toimintakaudella on kuitenkin muuttunut, on mahdollisuus ryhtyä pohtimaan ja edistämään myös psykologian opiskelijoiden ainejärjestöjen välistä yhteisöllisyyttä. Yhteiskunnan avautumisen myötä myös kaupunkien väliset yhteistyömahdollisuudet ovat laajenneet. Tämän johdosta muun muassa vanhoja tapahtumakonsepteja ja yhteistyösuhteita on päästy herättämään henkiin parin vuoden tauon jälkeen.

Pääsimme edistämään tällaista yhteisöllisyyttä järjestämällä tänä keväänä Stimuluksen ja Cortexin välisen perinteisen talvitapahtuman, johon tällä kertaa osallistuivat myös Defenssin edustajat. Voi sitä innostuksen määrää, kun keltaiset haalarimme pääsivät kohtaamaan Tampereen punaiset ja Oulun taivaansiniset! Samanlaista tunnelmaa leijaili ilmassa myös SPOLin järjestämässä tapahtumassa, joka kokosi yhteen opiskelijoita kaikista psykologian ainejärjestöistä. Useille näiden tapahtumien osallistujista oli aivan uusi kokemus päästä tapaamaan muiden kaupunkien psykologian opiskelijoita. Tämä mahdollisuus vaikutti olleen monelle hyvin odotettu.

Psykologian ainejärjestöjen välinen yhteistyö onkin tärkeää niin uusien tuttavuuksien, vertaistuen, oppimismahdollisuuksien kuin kollegiaalisuuden näkökulmasta. Verkostoituminen tarjoaa mahdollisuuksia kuulla muiden kaupunkien opetuksen ja ainejärjestöjen toiminnan erityisyyksistä sekä luoda suhteita, jotka parhaimmillaan kantavat vielä työelämässä.

Toivonkin, että pystymme koko loppuvuoden edistämään eri kaupunkien ainejärjestöjen välistä yhteistyötä ja tukemaan opiskelijoidemme yhteisöllisyyttä myös maanlaajuisesti. Nämä kohtaamiset tuntuvat erityisen merkityksellisiltä ja toivotuilta pienen tauon jälkeen!

Kirjoittaja on Jyväskylän psykologian opiskelijoiden ainejärjestön Stimulus ry:n puheenjohtaja.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä