Siirry sisältöön

OPISKELIJAELÄMÄÄ

Tervehdys Defenssiltä – Oulun uusilta psykologian opiskelijoilta

Voimme varmasti kaikkien kanssafuksiemme puolesta todeta, että tämä syksy on ollut erittäin työntäyteinen ja opettavainen. Astuminen yliopistomaailmaan tuo mukanaan paljon uutta jo itsessään, joten ainejärjestön perustaminen ja oman paikan löytäminen yliopistossa on tuonut valtavan määrän lisää pohdittavaa. Tiedostamme samalla myös tilanteen ainutlaatuisuuden, sillä Suomeen ei joka kymmeneskään vuosi perusteta uutta psykologian tutkinto-ohjelmaa ja mahdollisuus päästä vaikuttamaan asioihin näin varhaisessa vaiheessa tekee nöyräksi. Toki tällainen etuoikeus tuo mukanaan myös valtavasti vastuuta.  

Kaiken tämän syksyn toiminnan mahdollistajia ovat olleet aktiiviset opiskelijakaverimme. Opiskelupaikan saadessa moni löysi varmasti itsensä pohtimasta, millaisten ihmisten kanssa tulisi opiskeluvuotensa viettämään. Tietenkin meillä kaikilla olisi psykologia yhteisenä mielenkiinnon kohteena, mutta muita oletuksia oli vaikea tehdä. Edellisen lukukauden aikana olemme kuitenkin löytäneet paljon enemmän kuin opiskelukavereita; olemme luoneet oman tiiviin yhteisömme, joka on ollut korvaamaton tuki läpi fuksisyksyn. Ainejärjestön perustaminen ja ylipäätään Oulun ensimmäisten psykologian opiskelijoiden tittelin kantaminen on hitsannut meitä vielä tiiviimmin yhteen, ja sanoisimmekin tämän olevan yksi arvokkaimmista asioista, mitä olemme saaneet tänä syksynä aikaan. Olemme luoneet yhdessä yhteisöllisyyden tukipilarin tulevaisuuden Defenssi ry:n jäsenille ja pyrimme jakamaan ainejärjestömme iloa tulevillekin opiskelijoille.  

Me keskenämme olisimme kuitenkin olleet melkoisen hukassa ilman koko suomenlaajuisen psykologiyhteisön tukea. Mieltä on lämmittänyt erityisesti muiden psykologian ainejärjestöjen, SPOLin sekä Psykologiliiton apu ja tuki, unohtamatta tietenkään oman yliopistomme väkeä tai paikallista psykologiyhdistystä. Vastaanotto on ollut lämmin, mikä on todistanut sopeutumisen ja ulkopuolisuuden pelon vääräksi. Astumme innolla alkavaan kevätlukukauteen ja nautimme siitä ajatuksesta, että opiskelijaelämää on vielä vuosia jäljellä, joiden aikana voi mennä, tehdä ja kokea.  

Ida-Lotta Rajanen
Salla kopalainen

Ida-Lotta Rajanen ja Salla Kopalainen 
Oulun yliopiston psykologian opiskelijoiden ainejärjestö Defenssi ry

Saatat olla kiinnostunut myös näistä