Siirry sisältöön

BLOGI

Salaa liitossa

Ja osa ihmisistä on valmis uskomaan mitä vaan. Kuten sen, että koronarokotuksen yhteydessä ihmiseen asennettaisiin mikrosiru – aikana, jolloin emme tahdo saada toimimaan edes kesämökin langatonta nettiä. Ja kolmasosa USA:n republikaaneista on edelleen valmis uskomaan, että demokraatit varastivat heiltä presidenttiyden.

Uskovatkohan nämä kaiken maailman QAnonin tyypit itse, mitä soopaa he suoltavat? Ilmeisesti osa uskoo omaan juttuunsa. Ilmeisesti Trump ja Putin ovat alkaneet uskoa omiin kuvitelmiinsa. Luultavasti osa kansanparantajistakin uskoo ihan oikeasti punaista kärpässientä nauttineen henkilön virtsan ihmeellisiin ennustuskykyihin. Salaliittoteorioiden keksiminen voi olla monelle elämässään vaatimattomasti menestyneelle oikotie maalliseen mammonaan ja menestykseen. Se voi olla Eurovision jääkiekon maailmanmestaruuden eurojackpot.

Osa porukasta toki vetää kylmästi hölmöiltä joutilaat rahat pois. Mutta ovatko he vaarallisempia vai vaarattomampia kuin ne, jotka oikeasti uskovat sekojuttuihinsa?

Ei kai näitä ole vaikea keksiä. Tässä pari näytettä (älkääkä nyt alkako uskoa tarinoita, keksin ne ihan itse omasta päästäni):

Demokraatit huijasivat viimeistä edellisissä presidentinvaaleissa voiton Trumpille. Kierojen vaalivirkailijoiden ja ovelien huijausäänestyskoneiden avulla he junailivat Trumpin voittoon. Eihän hän nyt hyvänen aika olisi voinut rehellisin keinoin voinut Hillary Clintonia voittaa. Mutta demokraatit halusivat, että kansa näkee, millainen pelle Trump on. Seuraavissa vaaleissa he sitten voittaisivat presidenttiyden lisäksi kaikki muutkin paikat. Mutta pieleen meni. Ennätin keksiä tämän päivää ennen kuin kuulin, että demokraatit todellakin ovat tukeneet taloudellisesti Trumpin kannattajia kongressivaaleihin.

Sitten toinen keksitty salaliittoteoria: Nato halusi romahduttaa Venäjän armeijan ja suurvalta-aseman. He lahjoivat Putinin siihen, että hän tapattaisi joukkonsa ja tuhoaisi ammuksensa älyttömässä Ukrainan sodassa. Palkkioksi tästä he lupasivat, että sodan päätyttyä totuus paljastuu ja Putin nimitetään Naton pääsihteeriksi. Pari todistetta: Nuorempana Putin itse ehdotti Venäjää Naton jäseneksi, ja Naton uuden pääsihteerin valinta on jo alkanut. Suomi ja Ruotsi otettiin mukaan tuomaan uuteen Natoon puolueetonta sävyä.

Entä jos me jalat maassa seisovat kovan linjan inhorealistit alkaisimme kilvan keksiä uusia salaliittoteorioita? Tungetaan netti täyteen näitä sepustuksia. Näin salaliittoteorioilla pahaa tahtovat tyypit eivät enää saisi ääntään kuuluviin. Meidän tuulesta temmatut teoriamme olisivat yhtä uskottavia, mutta paljon hauskempia. Ja ennen kaikkea, niin ainakin haluan uskoa, täysin vaarattomia.

Kirjoittaja on kirjoittanut tämän kuten kaikki muutkin bloginsa yksityishenkilönä, joka pohtii yhteiskunnan ja elämän koukeroita muuttuvassa maailmassa.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä