Siirry sisältöön

Psykologipäivillä keskusteltiin tiedolla, taidolla ja sydämellä

Ensimmäistä kertaa järjestetyt Psykologipäivät kokosi psykologit saman katon alle pitkästä aikaa. Valtakunnallinen tapahtuma sai psykologit, psykologiyrittäjät, -opiskelijat ja psykoterapeutit keskustelemaan psykologityön nykytilasta ja tulevaisuudesta muuttuvassa yhteiskunnassa.

Kahden päivän aikana Helsingin Kulttuuritalolla kuultiin herätteleviä luentoja, inspiroiduttiin työpajoissa, nautittiin hemmottelusta ja hyvästä ruoasta ja ennen kaikkea tavattiin ystäviä ja kollegoita. 

Psykologien ja psykologian asia puhutti monesta näkökulmasta, ja luentojen suhteen koettiin jopa runsaudenpulaa. Toisen päivän iltapäivänä kotia kohti lähti joukko iloisia ja hyvin ravittuja vieraita. Palautteiden perusteella voi todeta, että tarjolla oli runsaasti – tapahtuman otsikon mukaisesti – tietoa, taitoa ja sydäntä.

Kiitos kaikille, teimme yhdessä hienon tapahtuman!

Psykologipäivät

Juontaja Pirjo Nuotio piti keskustelua yllä koko kaksipäiväisen rupeaman ajan.
Puheenjohtaja Jari Lipsanen kiitti Vuoden psykologi Nina Lyytistä psykologisen tiedon tehokkaasta levittämisestä mm. podcastin avulla.
Stadin Ammattiopiston taitavat opiskelijat loihtivat toinen toistaan upeampia kampauksia ja meikkejä Hyvinvointialueella
Keynote-puhuja Pekka Mattila avasi muutoksen johtamista.
Helsinkiläinen Sonja Hölttä toimii vauvaperhepsykologina Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella.
– Parasta oli, kun sain olla täällä työporukalla ja tavata kollegoita. Toki kaikki esityksetkin olivat hyviä, mutta ehkä ihmisten tapaaminen on kuitenkin se kivoin osuus. Ja munkit!
Keynote-puhuja Chris Evans pohti, voiko psykoterapian vaikuttavuutta mitata.
Juulia JärvdikeVera Gergov ja Erkki Heinonen viihtyivät tauolla. 
Tampereen yliopiston opintopsykologi Taija Tuominen matkusti paikalle Kangasalta. Ohjelmassa oli hänen mielestään paljon kiinnostavaa, mutta yksi oli yli muiden.
– Nostaisin Sari Castrénin esityksen peliriippuvuuksien tunnistamisesta ja puheeksi ottamisesta. Se oli todella hyvä.
Iltajuhlassa discopallon alla nähtiin vaikuttavia tanssimuuveja.
Tietovisan voitto meni Pirkanmaalle.
Helsinkiläinen Terveystalon psykoterapeutti, ja työterveyspsykologi Antti Aro on jo messukonkari. 
– Pekka Mattilan esitystä kävin kuuntelemassa, ja se oli hyvä. Jatkossa toivoisin vielä mukaan työ- ja organisaatiopsykologian aihepiirejä.
Psykologiliiton pääsihteeri Annamari Jokinen piti luennossaan huolta jäsenten palkkakehityksestä yhdessä järjestökoordinaattori Katja Vähäkankaan kanssa.
Satu Pihlajan workshopissa porisi puhe ja pohdittiin, miten psykologin osaaminen tuotteistetaan.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä