Siirry sisältöön

Liittoon kolme uutta työntekijää

Maarit Mantila on sihteerin ammattitutkinnon suorittanut valtiotieteiden kandidaatti. Hän tulee liittoon yritys- ja kiinteistöalan perheyrityksestä johdon assistentin tehtävästä. Hän uskoo, että aiempi työkokemus antaa hyvän pohjan uuden työn hoitamiselle.

– Odotan uutta tehtävääni innolla mutta samalla vähän jännittyneenä. On hienoa päästä tutustumaan Psykologiliiton henkilökuntaan ja toimintaan, Maarit kertoo.

Ammattiasioista vastaavan psykologin tehtävä on pääasiassa vaikuttamistyötä sekä yhteiskunnallisella tasolla että psykologityön ja psykologian sisäisenä kehittämistyönä. Työhön kuuluu esimerkiksi lakialoitteisiin vaikuttamista, liiton lausuntojen ja kannanottojen valmistelua sekä ammatillisten suositusten laatimista. 

Psykologian tohtori Esa Alaraudanjoki on toiminut viisi viime vuotta yksityisenä ammatinharjoittajana, lähinnä koulupsykologina. Vuonna 2018 hän työskenteli vierailevana tutkijana ja koulupsykologien kouluttajana Yhdysvalloissa Websterin yliopistossa. 

– Tehtävä on näköalapaikka suomalaiseen yhteiskuntaan. Odotan kollegojen ja yhteistyöverkostojen tapaamisia sekä juridista pohdiskelua uudessa työssäni, Esa toteaa.

Psykologian kandidaatti ja maisteriopiskelija Julia Sangervo toimii työssään linkkinä liiton ja opiskelijoiden välillä. Opiskelijasihteeri esimerkiksi neuvoo opiskelijoita ja järjestää tapahtumia.

– Olen ihaillut edeltäjäni Lisa Holopaisen työn jälkeä sekä liiton tärkeää edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä. Tuntuu todella merkitykselliseltä ja vastuulliselta saada olla mukana edistämässä liiton perustehtävää eli psykologien ja koko psykologian tieteenalan edunvalvontaa, Julia sanoo.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä