Siirry sisältöön

Hallituksen penkiltä Hallitus on aitiopaikka

Ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen hallituskauteni Psykologiliitossa on pian päättymässä. Hallituksen työskentelyssä mukana oleminen on antanut mahdollisuuden päästä aitiopaikalle näkemään, mitä Suomessa ja Euroopassa psykologian saralla tapahtuu. 

Kausi on ollut monella tavalla mielenkiitoinen ja haastava. Toisinaan on pitänyt hyvin lyhyellä varoitusajalla ottaa kantaa isoihin asioihin, joilla on suuria vaikutuksia – kuten esimerkiksi lähtevätkö psykologit työtaistelussa lakkoon. Lisäksi hallituskauteen on kuulunut paljon muitakin asioita ja päätöksiä, jotka ovat olleet monella tavalla haastavia eivätkä ehkä suoraan liity tavanomaiseen hallitustyöskentelyyn. 

En ole kuitenkaan missään vaiheessa katunut työskentelyyn mukaan lähtemistä, koska Psykologiliiton toimistossa on vankan asiantuntemuksen omaava henkilökunta, joka on vahvasti sitoutunut ja motivoitunut viemään psykologien ja psykologiatieteen asemaan eteenpäin. On ollut mahtavaa tutustua tähän porukkaan. 

Hallituksen jäsenet ja varajäsenet, joiden kanssa hallitustyöskentelyä on yhdessä tehty, ovat erittäin rautaisia ammattilaisia ja monipuolisesti asioita pohtivia kanssakulkijoita. Kiitokset muille hallituksen jäsenille tästä. 

Harmikseni en kuitenkaan tässä elämänvaiheessa pysty enää jatkamaan hallitustyöskentelyä, koska omien haaveiden toteutuminen on tämän syksyn aikana ottanut askeleen eteenpäin. Olen aloittanut psykodynaamisen nuorten yksilöpsykoterapiakoulutuksen, joka sitoo tässä elämänvaiheessa vahvasti. Toivon, että vielä tulevaisuudessa pääsen mukaan jatkamaan Psykologiliiton hallitustyöskentelyä, jos ja kun elämäntilanteeni rauhoittuu. 

Haluan toivottaa tulevalle hallitukselle kaikkea hyvää ja viisautta päätöksentekoon!  

Saatat olla kiinnostunut myös näistä