Siirry sisältöön

Annarilla Ahtola jatkaa Psykologiliiton johdossa

Psykologiliiton liittovaltuuston varsinainen syyskokous järjestettiin Helsingissä 23.11.2019. Puheenjohtajaksi kaudelle 2020–2021 valittiin uudelleen Annarilla Ahtola (Tupsy). Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen Jari Lipsanen (Hepsy).

Hallituksen varsinaisiksi jäseniksi (henkilökohtaiset varajäsenet suluissa) valittiin Satu Barman, Päpsy (Crister Eriksson Åland), Riitta Laurila, Vapsy (Tarja Rytkönen, Kainuu), Marjo Pennonen, Pipsy (Anu Määttä, Oulun seutu), Kari Karjalainen, Kepsy (Noora-Maria Ahl, Pohjois-Savo), Sanna Selinheimo, Hepsy (Sakari Lång, Hepsy), Ewa Stevens, Upsy (Emmi Tuomi, Upsy), Erja Kivineva, Vapsy (Maria Heikkilä, Vapsy), Suvi Laru, Hepsy (Anu Willig, Lapsy) ja Laura-Kaisa Karjalainen, SPOL (Pauli Ordén, SPOL).

Puheenjohtaja Annarilla Ahtola kävi ajankohtaiskatsauksessaan läpi meneillään olevia mielenterveyden ja psykologian alan kehittämistoimia. Maan hallitus on aloittanut sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun ja terveyskeskusten kehittämistyön, ja Terapiatakuu-kansalaisaloitteen lähetekeskustelu käytiin eduskunnassa marraskuun 21. päivänä.

Psykologiliiton keskeisiä tavoitteita ovat terveysasemien mielenterveystyön kehittäminen ja psykologivastaanotto, opiskeluhuollon psykologien ja kuraattorien sitova mitoitus ja sen mukainen resursointi sekä toiminnan säilyminen osana sivistystointa tai oppilaitosta. Ajankohtaisia kehittämistarpeita liittyy myös varhaiskasvatuksen psykologityöhön, TE-toimistojen psykologipalveluihin sekä lastensuojelun psykologien työhön.

Ahtola korosti, että Psykologiliitto osallistuu aktiivisesti kaikkeen alaa koskevaan kehittämistyöhön.

Työmarkkinoilla on alkanut neuvottelukierros, ja sopimuskausi päättyy julkisella sektorilla 31.3.2020. Keskeisiä neuvotteluteemoja Psykologiliitolle ovat muun muassa kunnan työaikakysymykset. Työtaisteluvalmiutta kohotetaan talven aikana.

Lue lisää.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä