Siirry sisältöön

Akavalaiset ulosmarssit vaativat tasapainoa työelämän uudistuksiin

Akava on pettynyt siihen, että maan hallitus on viemässä meitä kohti epävarmempaa ja huonompaa työelämää. Akavalaiset vaativat, että hallitus ei toteuta muutoksia yksipuolisesti, tutkimatta heikennysten kokonaisvaikutuksia.

Ulosmarssikulkue kävi Turun torilla
Psykologiliiton pipoja näkyi Tampereella.

Akavan koordinoimiin ulosmarsseihin 6.2.2024 kello 14–16 osallistuivat Agronomiliitto, Akavan Erityisalat, Akavan sairaanhoitajat ja Taja, DIFF – Ingenjörerna i Finland, Insinööriliitto, KTK Tekniikan Asiantuntijat, Kuntoutusalan Asiantuntijat, Luonnon-, ympäristö ja metsätieteilijöiden liitto Loimu, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia, Suomen Farmasialiitto, Suomen Lääkäriliitto, Suomen Psykologiliitto, Suomen Puheterapeuttiliitto, Suomen Terveydenhoitajaliitto, Suomen Työterveyshoitajaliitto, Tieteentekijät, Tradenomit ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut.

Puheenvuorot eri aloilta kertoivat, miten hallituksen suunnitelmat todellisuudessa vaikuttaisivat työpaikoilla.
”Ulosmarssistudio” välitti tunnelmia eri paikkakunnilta.
Ulosmarsseihin osallistuineita haastateltiin Tampereella.

Akava vaatii aitoja neuvotteluja työmarkkinauudistuksista. Akava katsoo, että muutoksia ei tule tehdä yksipuolisesti, tutkimatta heikennysten kokonaisvaikutuksia. Akava on myös julkaissut omat ratkaisuehdotuksensa työelämän tasapainottamiseksi.

Akavalla on ratkaisuehdotukset työmarkkinoiden solmuihin.
Sopien – ei repien. Akavalaiset vaativat yhdessä aitoja neuvotteluja työelämän uudistuksista.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä