Siirry sisältöön

Keskustelua ja kohtaamisia – Psykologiliitto SuomiAreenalla 

Psykologiliitto järjesti oman keskustelutilaisuuden teemalla Kun pahoinvointi on pinnalla, uppoaako hyvinvointi?. Keskustelun pääviesti oli, että keskustelu mielenterveydestä ei saa typistyä vain keskusteluksi mielen sairauksista. Keskustelussa nostettiin esiin monia konkreettisia näkökulmia siitä, mitä yksilöt, yhteisöt ja yhteiskunta voivat tehdä hyvinvoinnin ja mielenterveyden edistämiseksi. Teema tuntui uppoavan, sillä kauniista kesäsäästä huolimatta kauppakeskus Puuvillaan saapui suuri määrä kuulijoita seuraamaan keskustelua.

Elina Pekkarinen, Vera Gergov, Suvi Laru, Petra Kouvonen, Elina Vesterinen, Teemu Vartiamäki ja Valpuri Haapala.

Keskustelussa olivat mukana Suomen Psykologiliiton ammatti- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Vera Gergov, Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön johtaja Petra Kouvonen, Parisuhdekeskus Kataja ry:n toiminnanjohtaja Suvi Laru, lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen, Icehearts ry:n toiminnanjohtaja Teemu Vartiamäki ja Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Elina Vesterinen. Keskustelua johdatteli MTV Uutisten toimittaja Valpuri Haapala.

Mielenterveys oli tänä vuonna yksi SuomiAreenan isoista teemoista, joten aiheesta järjestettiin lukuisia muitakin keskusteluja. Psykologiliiton puheenjohtaja Jari Lipsanen oli mukana WeMind Suomi Oy:n toimitusjohtaja Juulia Järvdiken kanssa keskustelussa, jossa pohdittiin, käytetäänkö nykyisiä psykologiresursseja ja muiden ammattilaisten osaamista Suomessa tällä hetkellä tarkoituksenmukaiselle tavalla.

Jari Lipsanen ja Juulia Järvdike

Keskustelun järjesti WeMind Suomi otsikolla ”Kuka pääsee terapiaan? Psykologit purkamaan mielenterveyspommia.” 

Psykologiliitto oli mukana järjestämässä myös Masennuskoalition keskustelutilaisuutta ”Mitä mielen on jaksettava”.  Tässä keskustelussa pohdittiin, mitä tapahtuu ihmisten mielissä, kun globaali uhka aiheuttaa pelkoa ja huolta, ja miten mielenterveyspalvelut pystyvät vastaamaan nousseeseen tarpeeseen. 

Ferdinand Garoff puhumassa MTV-lavalla.

Psykologiliiton edustajana keskustelussa oli Ferdinand Garoff keskustelukumppaneinaan Satakunnan hyvinvointialueen mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastuualuejohtaja Matti Järvelä ja Tampereen yliopiston sosiaalipsykiatrian professori Sami Pirkonen.

Psykologiliitto järjesti Porissa myös aamiaistilaisuuden, jossa keskustelua mielenterveydestä ja psykologien roolista jatkettiin kutsuvieraiden kanssa.

Jari Lipsanen kertoi Psykologiliitosta ja ajankohtaisista tavoitteista aamiaistilaisuudella.

Kesäiseen SuomiAreena-viikkoon mahtui monia kohtaamisia ja hyviä keskusteluja mielenterveydestä.

Yleisöä Porin torilla

Saatat olla kiinnostunut myös näistä