Siirry sisältöön

HALLITUKSEN PENKILTÄ

Teemme kaikki tärkeää työtä

On vahvuus, että Suomen kokoisessa maassa meillä on laaja-alainen koulutus eikä meidän tarvitse erikoistua opintojen alkuvaiheessa, vaan voimme tehdä uraa kaikilla psykologian sovellusaloilla samalla maisterin koulutuksella.

On myös ylpeyden aihe, että meillä on liitto, joka haluaa tukea kaikkia meitä. Olen juuri hypännyt sovellusalalta toiselle ja huomaan katsovani ammatillista tarjontaa uusin silmin. Hyppy oikeuspsykologian sovellusalalta opiskeluhuollon psykologiksi voi tuntua pitkältä, mutta se oli minulle juuri oikea. Ilokseni liiton kautta löytyy helposti uuden sovellusalan kollegoita, tilaisuuksia ja koulutuksia. 

Vaatii valtavasti työtä pitää yllä kaikkea tätä. Liiton hallituksen varajäsenen roolissa olen päässyt seuraamaan kulisseissa tehtävää työtä. Kuluvan hallituskauden aikana on esimerkiksi otettu kantaa moneen asiaan poliittisella kentällä. Reagointinopeus on parantunut ja lobbausta on tehty. Olen ollut vaikuttunut, miten moneen asiaan liitossa perehdytään.

Tarvitaan myös kunnioitusta kollegoja kohtaan: teemme kaikki tärkeää työtä, joskin eri näkövinkkeleistä. Toivomme kaikki tukea liitolta, mutta valitettavasti pieni porukka ei voi vastata kaikkiin pyyntöihin eikä olla kaikkien erityiskysymysten osaaja. Siksi on tärkeää, että jokainen meistä rivijäsenistäkin kiinnostuu ja innostuu tuomaan esille tärkeitä asioita joko omissa piireissä, somessa tai muuten. Liitto tarvitsee teitä oman alanne asiantuntijoita tuomaan osaamisenne esiin! 

Lähde siis rohkeasti mukaan vaikuttamiseen, vaikka aloittamalla omalla työpaikallasi. Me psykologit olemme mestareita huomaamaan epäkohtia, mutta huonoja avaamaan suumme. Olisi helpompaa, jos joku muu tekisi sen puolestamme. Aktiivisuuden voi aloittaa vaikka oman työpaikan tiimistä tai kahvihuoneesta. Koulutuksemme antaa erinomaisen pohjan perusteltujen mielipiteiden ilmaisemiseen ja tieteellisen tiedon välittämiseen. On velvollisuutemme käyttää näitä taitoja. Miksi antaisimme ammattitaitomme vain asiakkaidemme nautittavaksi suljettujen ovien takana, kun voimme jakaa sitä koko työyhteisöön tai sidosryhmille laajemmin?

Kirjoittaja on Psykologiliiton hallituksen varajäsen

Saatat olla kiinnostunut myös näistä